img 02641
Besøk fra Japan og Kina
11.10.2018


Visjonen med MIRA var at vi skulle være et referanseanlegg og en utstillingsplass for renseteknologi. MIRA er flittig brukt av leverandører for å vise frem renseteknologi. Bedriften er derfor tilgjengelig for besøk av delegasjoner fra inn og utland.

Flere skoleklasser, barnehager og foreninger har også besøkt anlegget. MIRA ønsker besøkende velkommen til anlegget og bidrar gjerne til omvisninger og orienteringer om hva vi holder på med her.

I september hadde vi besøk av en delegasjon fra Japan med Nederlandsk tolk, som hadde interesse av renseprosessen vi benytter på Tangen RA.

Siste besøket til anlegget vårt var fra Kina, og denne delegasjonen representerte et distrikt av flere kommuner sør i Kina.
Yunfu i Guangdong - sør i Kina


Delegasjonen bestod av folkevalgte ledere og teknologer. De var veldig interessert i teknologi og hvordan organiseringen av Vann og Avløpstjenesten er i Norge, og hvordan den finansieres.

De var og veldig overrasket over at vi ikke brukte det rensede vannet til vanning av de omkringliggende jordbruksområdene. I Kina er vann en knapphetsfaktor i mange områder, og en ressurs de ønsker å bruke flere ganger.

 
Delegasjonen fra Kina får omvisning på Tangen RA